Vacatures
inRegio Eindhoven
inRegio Rosmalen
inRegio Rotterdam
inRegio West
inRegio Amersfoort
Aan het werk met... Vincent Dorresteijn
Vincent Dorresteijn (32) is milieutechnisch veldwerker bij advies- en ingenieursbureau Antea Group in Heerenveen.
Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag bij Antea Group er uit?
Eigenlijk rijd ik de hele dag van hot naar her. Antea Group heeft een raamcontract met een grote opdrachtgever voor het verrichten van veldwerk. Op één dag verricht ik veel kleine bodemboringen conform BRL 2001, 2002 en 2018. Het gaat vooral om locaties waar tussen de één en tien boringen gezet moeten worden. Soms plaats ik ook wel eens een peilbuis indien het grondwater minder diep dan de graafdiepte van de opdrachtgever is. Wanneer de grond puinhoudend is, moet ik soms een asbestonderzoek doen. Verder lees ik periodiek divers uit langs de Afsluitdijk.
Hoe ben je in het veldwerk terecht gekomen?
Eigenlijk ben ik er bij toeval ingerold. Nadat ik een aantal jaren als backpacker heb rondgereisd, zocht ik eenmaal terug in Nederland naar een baan. Via een kennis kwam ik bij een uitzendbureau terecht dat me vroeg of ik interesse had om in de milieuwereld aan de slag te gaan. Zodoende ben ik in maart 2005 als milieutechnisch veldwerker begonnen. Nadien heb ik nog wel een paar jaar iets anders gedaan, maar uiteindelijk kwam ik er toch wel achter dat het milieuwerkveld mijn richting is.
Wat trekt je zo aan in het veldwerkvak?
Ik werk bij Antea Group veel zelfstandig, heb daarbij zelf de verantwoording over mijn eigen werk zonder dat er iemand om me heen is die mijn werk controleert. Een verantwoordelijke baan dus!
Voordat je via ECO-job bij Antea Group terecht kwam, heb je een aantal jaren voor Grontmij gewerkt.
Klopt. Ik heb eerst een aantal weken proefgedraaid bij Grontmij om te kijken of er een onderlinge klik was. Dat beviel enorm goed, waarna ik een contract kreeg aangeboden. Na mijn derde contract voor bepaalde tijd had ik wettelijk gezien recht op een contract voor onbepaalde tijd. Vanwege bedrijfsomstandigheden kon Grontmij dit me echter niet bieden. Uiteindelijk is er in samenwerking met ECO-job een constructie bedacht, waardoor ik toch bij Grontmij verder kon werken. ECO-job heeft me toen echt uit de brand geholpen door me een vast contract aan te bieden en vervolgens te detacheren aan Grontmij.
Eind 2012 werd de veldwerkafdeling van Grontmij overgenomen. Waarom ben jij niet mee verhuisd?
Ik wilde naar een bedrijf met meer doorgroeimogelijkheden. Daarom ben ik om de tafel gaan zitten met Jeroen van de Kamp, die accountmanager en veldwerkcoördinator is bij ECO-job. Binnen no time had hij allerlei lijntjes voor me uitgezet. Wat dat betreft fungeert Jeroen echt als een spin in het web. Ik kon bij meerdere bedrijven op gesprek en koos uiteindelijk voor Antea Group in Heerenveen.
Hoe zie jij je toekomst in het milieuwerkveld?
Voor de toekomst ambieer ik een functie waarbij ik buiten- en binnenwerkzaamheden kan combineren. Bijvoorbeeld zelf het veldwerk uitvoeren en vervolgens mijn eigen onderzoeken rapporteren richting klanten. Ja, dat lijkt me wel wat.