Vacatures
inRegio Eindhoven
inRegio Eindhoven
inNoord-Holland
inRegio Etten-Leur
inRegio Etten-Leur, Eindhoven of Waddinxveen
Aan het werk met... Ties Conradi
Ties Conradi (27) is werkvoorbereider / assistent-projectleider bodemsanering bij Mateboer in Kampen.
Welke opleidingen heb je gevolgd, voordat je in het milieuwerkveld aan de slag ging?
“Eerst heb ik aan de MLO de opleiding biologische laboratoriumtechniek gedaan en daarna heb ik op hbo-niveau biotechnologie gevolgd. Ik ben er echter niet de persoon naar om vijf dagen per week in een laboratorium te werken. Aangezien biologie en milieu mij wel aanspraken, ben ik vervolgens Milieukunde gaan doen aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. In die tijd heb ik ook stage gelopen op het gebied van bodemsanering en dat beviel me erg goed.”
Was het moeilijk om in 2013 na de afronding van je studie een baan te vinden in het milieuwerkveld?
“Ja, ik ben anderhalf jaar bezig geweest met solliciteren. Vrijwel wekelijks ontving ik retourbrieven waarin ik werd afgewezen voor de functies waarvoor ik had gesolliciteerd. Het was echt om flauw van te worden. Totdat ik vorig jaar september werd benaderd door ECO-job. Ze hadden een vacature openstaan bij Mateboer in Kampen, die op zoek waren naar een werkvoorbereider / assistent-projectleider bodemsanering. ECO-job heeft mij daar voorgedragen en binnen twee weken kon ik beginnen.”
Beschrijf eens wat je dagelijkse werkzaamheden als werkvoorbereider / assistent-projectleider bodemsanering inhouden?
“Binnen mijn functie bereid ik werkplannen voor en schrijf ik veiligheidsplannen voor bodemsaneringsprojecten door het hele land: van Groningen tot Maastricht. Dat kan gaan om traditionele bodemsaneringen of kabel- en leidingwerk in vervuilde grond, maar ook om de sanering van oude fabrieksterreinen waar verontreinigde stoffen als drijflaag voorkomen. Daarnaast ben ik als werkvoorbereider / assistent-projectleider het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen in het veld. Ik onderhoud contact met de mensen op locatie om hen van allerlei relevante informatie te voorzien. Als werkvoorbereider / assistent-projectleider krijg ik alle ins en outs van een bodemsaneringsproject mee en dien ik op alle situaties in te kunnen spelen.”
Welke kanten van bodemsanering spreken jou het meest aan?
Aan de ene kant van bodemsaneringsprojecten heb je de onderzoekers die tot in de kleinste details bezig zijn met de gesteldheid van de bodem. Dat onderdeel van het werkveld heeft mij echter nooit gelegen. Aan de andere kant past de puur uitvoerende tak van bodemsaneringsprojecten ook niet volledig bij me. Ik vind het weliswaar leuk om buiten aan het werk te zijn, maar niet gedurende vijf dagen per week. Het schrijven van veiligheidsplannen zit er qua werkzaamheden eigenlijk precies tussenin en spreekt me daardoor erg aan. Het zijn enerzijds praktische werkzaamheden, maar anderzijds ben ik ook bezig om rapporten grondig door te nemen en de belangrijkste conclusies samen te vatten tot één pagina. Het is gevarieerd werk, waarbij ik negentig procent van de tijd op kantoor zit en tien procent van de tijd op locatie ben om projecten op te starten.”
Waar liggen je ambities voor de langere termijn?
“Toevallig zat ik daar laatst nog aan te denken. Op dit moment schrijf ik veiligheidsplannen en die moeten altijd geaccordeerd worden door een Hoger Veiligheidskundige. De HVK-opleiding lijkt me een mooie studie om op te pakken, zodat ik mezelf in de toekomst als HVK'er kan profileren. Het lijkt me een functie die me op het lijf geschreven is.”